Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Help mee » MS Collecte

Collecte voor Multiple Sclerose

alt
 
Van 19 tot en met 24 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS).
 
MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.
 
Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.
 

LAAT MENSEN MET MS NIET AAN HUN LOT OVER

Word collectant. Help mensen met MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar 2 uur van je tijd. En het is nog leuk ook. Hou je van organiseren en regelen en lijkt het je leuk om de collecte in jouw wijk te organiseren? Meld je dan aan als collecte-coördinator.
 
Lukt het niet om in de collecteweek te collecteren? Of wil je daarnaast nog wat extra's doen? Maak een digitale collectebus aan en collecteer online via Facebook, Whatsapp of e-mail. Of geef aandacht aan de collecteweek door promotiemateriaal zoals flyers, posters of spandoeken op te hangen.
 

Samen staan we sterker tegen MS!

 

Meer online

Volg ons op