Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds

Nationaal MS Fonds

Bundelt de krachten in de strijd tegen MSalt

Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben. De organisatie is actief op de gebieden voorlichting, coaching én onderzoek en bundelt zo de krachten in de strijd tegen MS. Het Nationaal MS Fonds is hierdoor een full service organisatie op het gebied van MS, waar zowel mensen met MS en hun naasten als MS professionals en geïnteresseerden terecht kunnen. 1998
De eerste Nationale MS Dag vindt plaats in navolging van de drukbezochte voorlichtingsavonden. De behoefte aan concrete en heldere informatie is zeer groot. Om diezelfde reden ziet het ‘101 vragenboek’ het licht in dit jaar. Het Nationaal MS Fonds wil mensen met MS die informatie geven die nodig is.

2005
Dankzij het verkregen CBF-keurmerk in 2004, gaat de Nationale MS collecte dit jaar van start. Een belangrijke mijlpaal, omdat vanaf nu structurele inkomsten binnenkomen om activiteiten te organiseren.
2010
2010 is het jaar van het arbeidsonderzoek, het Zamboni onderzoek en de resultaten van het cognitie onderzoek zijn bekend. Stuk voor stuk onderzoeken die gebaseerd zijn op onderwerpen waar veel vragen van binnenkomen bij het Natio
Van voorlichtingscentrum naar full service organisatie

1993
Het Nationaal MS Fonds is in 1993 opgericht door vijf mensen met MS. In 1993 was er maar 1 brochure over MS beschikbaar, waar voorop een foto stond van een rolstoel en MS werd bovendien een spierziekte genoemd. De oprichters zijn gestart met het geven van goede voorlichting, want bij MS is de rolstoel niet altijd het eindstation en MS is allesbehalve een spierziekte.alt

1995
Professor Hommes, de positieve inspirator van het vijftal, ontvangt het eerste exemplaar van het stripboek ‘Multiple Sores’ tijdens een bijzondere feestavond. Het stripboek legt aan kinderen van ouders met MS op ludieke en praktische wijze uit wat de ziekte inhoud. MS treft namelijk het hele gezin. Dit initiatief is uniek in Europa.

alt
1998

De eerste Nationale MS Dag vindt plaats in navolging van de drukbezochte voorlichtingsavonden. De behoefte aan concrete en heldere informatie is zeer groot. Om diezelfde reden ziet het ‘101 vragenboek’ het licht in dit jaar. Het Nationaal MS Fonds wil mensen met MS die informatie geven die nodig is.
alt

2005
Dankzij het verkregen CBF-keurmerk in 2004, gaat de Nationale MS collecte dit jaar van start. Een belangrijke mijlpaal, omdat vanaf nu structurele inkomsten binnenkomen om activiteiten te organiseren. De vraag begint te rijzen onder het publiek en deskundigen: kunnen kinderen MS krijgen? Het Nationaal MS Fonds doet in dit jaar onderzoek naar MS bij kinderen om op deze belangrijke vraag antwoord te geven.

2007
Het Nationaal MS Fonds heeft de behoefte, vooral bij jonge mensen met MS, zien groeien om in contact te komen met anderen met MS. Maar niet op een ‘ouderwetse manier’. Om hieraan tegemoet te komen organiseert het Nationaal MS Fonds jaarlijks vanaf 2007 terugkerende activiteiten, zoals de zeilweekenden. Bij deze activiteiten staat het thema ‘beweging’ centraal.

2010
De activiteiten van het Nationaal MS Fonds nemen fors toe. 2010 is het jaar van het arbeidsonderzoek, het Zamboni onderzoek en de resultaten van het cognitie onderzoek zijn bekend. Stuk voor stuk onderzoeken die gebaseerd zijn op onderwerpen waar veel vragen van binnenkomen bij het Nationaal MS Fonds.

alt2011
Dit jaar gaan de CAN DO behandelprogramma´s van start voor mensen met MS en hun naasten, waarbij gewerkt wordt aan mogelijkheden. Deze programma´s zijn samengesteld naar aanleiding van de resultaten van het cognitie onderzoek. Veel deelnemers ervaren grote veranderingen en zijn anders gaan kijken naar mogelijkheden met MS. De film "Ik kan leven met MS" ondersteunt dit behandelprogramma en is bedoelt ter inspiratie voor een ieder met MS.


2012

altHet MS Trainingscentrum opent haar deuren in Rotterdam. Dit is een plek voor mensen met MS en hun naasten om mogelijkheden te (her)ontdekken in een leven met Multiple Sclerose. Workshops, trainingen en gesprekken met ervaringsdeskundigen kunnen hierbij ondersteuning bieden.
K.v.K. te Rotterdam 41.133.967
Btw nr: 8029.95.184.B01

Meer online

Volg ons op