Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Help mee » Nalaten

Nalaten

De strijd tegen Multiple Sclerose is nog lang niet gewonnen. Ook in de toekomst zal hier nog veel aandacht en onderzoek voor nodig zijn. Door geld na te laten aan het Nationaal MS Fonds biedt u mensen met MS ook na uw overlijden een toekomst.

Een nalatenschap is het totaal van bezittingen en schulden dat iemand na zijn/haar overlijden achterlaat. Bezittingen kunnen geld zijn of goederen. Zonder een testament voorziet de wet in de benoeming van uw erfgenamen. Door middel van een testament is het mogelijk het Nationaal MS Fonds te steunen met uw nalatenschap.

Een goed doel zoals het Nationaal MS Fonds is vrijgesteld van successierecht. Dat betekent dat uw nalatenschap aan het Nationaal MS Fonds voor 100% inzetbaar is voor mensen met Multiple Sclerose. Voor meer informatie over verdeling van de nalatenschap raden wij u aan contact op te nemen met de notaris.

Twee manieren om het Nationaal MS Fonds op te nemen in uw testament:

Als (mede-) erfgenaam:
U kunt het Nationaal MS Fonds benoemen tot mede-erfgenaam, naast bijvoorbeeld familieleden, vrienden en andere instellingen of organisaties. Het Nationaal MS Fonds krijgt dan als mede-erfgenaam recht op een deel van uw nalatenschap.

Of via een legaat:
U kunt er ook voor kiezen om een vooraf vastgesteld bedrag of een percentage van de nalatenschap na te laten. Dit noemen we een legaat. Het is ook mogelijk om goederen aan het Nationaal MS Fonds na te laten, zoals bijvoorbeeld een huis of een schilderij. Het is mogelijk meerdere legaten op te nemen in uw testament.

De Notaris
Om een testament op te laten maken gaat u in Nederland naar de notaris. De notaris bespreekt met u de mogelijkheden en kan u daarin ook adviseren. Zo kunt u samen met de notaris uw testament afstemmen op uw persoonlijke situatie en uw wensen. Neem van te voren de tijd om na te denken over wat er met uw vermogen dient te gebeuren bij uw overlijden. U kunt altijd een afspraak maken voor een ori├źnterend gesprek bij de notaris.

Contact opnemen met het Nationaal MS Fonds

Wilt u meer informatie over de notaris of speelt u met de gedachte om het Nationaal MS Fonds in uw testament op te nemen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze voorzitster mevr. A. van der Zande. U kunt haar bereiken via 010 – 591 98 39 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Meer online

Volg ons op